jun
5
vr
Zydeco at sea
jun 5 – jun 6 hele dag

29 juni 2018 namen we definitief afscheid van de Zydeco Beach Party met een spetterend optreden zoals we dat van deze band gewend waren. Het afscheid van de Beach Party was echter tegelijkertijd de herstart van Zydeco at Sea en met succes. Op vrijdag was het festival volledig uitverkocht en zaterdag goed bezet. In 2019 hebben we geprobeerd of we het ook zonder de Beach Party kunnen en we moeten het toegeven de belangstelling was minder, maar voldoende om  Zydeco at Sea te organiseren met misschien wel een weer  Amelands bandje?????

jun
20
za
Bootwateren @ Centrum Hollum
jun 20 hele dag

AFGELAST

 

De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 500 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, welke verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor de kinderen en spraakmakend straattheater tussen de verschillende podia. ‘s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek. Het is een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat.

jul
3
vr
MadNes @ Strand Nes
jul 3 @ 08:00 – jul 5 @ 20:45

Een zeer groot festival met allerlei sportieve evenementen. Alles rond de thema’s surfen, skaten en muziek

jul
25
za
Horizontoer @ Haven Nes
jul 25 – aug 1 hele dag

Horizontoer is een varend festival. Met een vloot van zeilschepen varen we 10 dagen samen met artiesten, festivalgangers en organisatie  langs de 4 grootste waddeneilanden. Op elk eiland zet Horizontoer een prachtig festival neer met zowel muziek, (straat)theater en kunst.

Het mooie aan dit festival? Er is geen onderscheid tussen artiesten en festivalgangers. Als festivalganger leer je de mens achter de artiest kennen voordat zij optreden op 1 van de 150 locaties. Tevens geniet je van het buitenleven aan boord en vaar je letterlijk met ons mee.

aug
7
vr
Roggefeest @ Centrum Nes, Ameland
aug 7 @ 13:00 – 23:30

Een van de leukste fesitvals op Ameland. Met tientallen artiesten.

Snel boeken

www.ameland.net

ameland.net is dé boekingssite voor leuke en betaalbare vakantie-accommodaties.

Hier vind u ook handige adressen van Amelander ondernemingen en dienstverleners.