Bezienswaardigheden

In de Vleijen lag een scheepswrak dat op 8 januari 1991 ter hoogte van paal 19.4 tevoorschijn kwam.

Aangezien het geen historische waarde had is het als bezienswaardigheid naar de Vleijen gebracht. Het heeft daar jarenlang gelegen maar is in de loop der tijd vergaan. In 2009 is het bedekt met een laag klei.

Het volgende bord stond destijds naast het wrak:

“Het scheepswrak is afkomstig van een grote gladboordige platbodem met een breedte van 6 meter maximaal en vermoedelijke lengte van 24 meter.
 Hekofschip 1t scheepsfragment bestaat uit een kopgedeelte en een vlakgedeelte, de overige gedeeltes zijn evenals de scheepsinventaris verdwenen.
 Het scheepsdeel is afkomstig van een grote tjalkachtige platbodem. Gezien de vorm en de afmeting van de romp komt als scheepstype een ‘Kofschip’ in aanmerking.
 Het houtgebruik, met dame de bewerking, wijst op de scheepsbouw zoals deze bekend is uit de periode tussen 1800 en 1900. De gebruikte houtsoorten – eiken en grenen – wijzen op een Noordwest-Europese herkomst.”


scheepswrak op het strand bij Ballum op AmelandOp 15 juli 2015 is er door de lifeguard R. Jonkers van de KNRM een scheepswrak gevonden op het strand bij Ballum. Het wrak is inmiddels weer onder het zand verdwenen.

bril

Snel boeken

www.ameland.net

ameland.net is dé boekingssite voor leuke en betaalbare vakantie-accommodaties.

Hier vind u ook handige adressen van Amelander ondernemingen en dienstverleners.