jun
3
za
Lycurgus vollebaltoernooi @ Klein Vaarwater
jun 3 – jun 4 hele dag

Het Lycurgus Openlucht Toernooi op Ameland is onder volleyballend Noord Nederland en zelfs daarbuiten een begrip geworden. Ieder jaar komen hier nu zo’n 2.500 volleyballers, aanhang en feestvierders op af.

Een heel weekend lang staat waddeneiland Ameland, rondom Wakantiepark Klein Vaarwater, Buren en Nesn geheel in het teken van het toernooi.
De leukse manier om het volleybalseizoen mee af te sluiten.

Rondje Ameland
jun 3 hele dag

De start is ’s morgens om 05:00 uur in Hollum. De route loopt over het badstrand van Hollum, langs de zeedijk aan de zuidkant van het eiland naar Buren en vervolgens over het strand terug naar Hollum, waar op het Zwaneplein een muzikaal onthaal wacht.

Rondje Ameland is geen hardloopwedstrijd maar een prachtig wandelevenement.

jun
9
vr
Beach rugby festival @ Strand Nes
jun 9 – jun 11 hele dag

Drie dagen, twee strandfeesten, twee grote feesttenten! Dineren op het strand met de coolste beats en live bands, gecombineerd met Beach Rugby, is de mix voor een te gek Beach Rugby Festival op het strand van Ameland in Nederland!

Het toernooi kan zich verheugen in een grote Europese belangstelling. Het festival herbergt het officiële Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby voor zowel dames als heren. Daarnaast is er een recreantenklasse, een veteranenklasse en een Future Class.

Rugby is een contactsport, je mag je tegenstander tackelen waardoor het een spectaculair schouwspel is, ook voor de toeschouwers die onbekend zijn met de sport.

jun
23
vr
Beach volleybal circuit @ Strand Hollum
jun 23 – jun 25 hele dag

Het  weekend staat niet alleen in het teken van beachvolleybal, maar ook van gezellige feestjes. Een compleet weekend weg op één van de mooiste plekken van Nederland

jun
30
vr
MadNes @ Strand Nes
jun 30 – jul 2 hele dag

Een zeer groot festival met allerlei sportieve evenementen. Alles rond de thema’s surfen, skaten en muziek

sep
16
za
XTerra (Tri-Ambla) @ Klein Vaarwater
sep 16 – sep 17 hele dag

Vanaf 2019 is de Cross Triathlon op Ameland onderdeel van de wereldwijde XTERRA circuit. Samen met XTERRA BELGIUM en XTERRA LUXEMBURG organiseert Sporteiland de XTERRA BENELUX CHALLENGE. De cross triathlon biedt een uitdagend parcours voor de wedstrijdatleten, teams, recreatieve sporters en junioren. Zwemmen in de Waddenzee, mountainbiken en lopen door bos, duinen en over het verraderlijke strand.

Geniet van het uitdagende landschap in de adembenemende natuur op sporteiland Ameland, Unesco Werelderfgoed Waddenzee!

bril

Snel boeken

www.ameland.net

ameland.net is dé boekingssite voor leuke en betaalbare vakantie-accommodaties.

Hier vind u ook handige adressen van Amelander ondernemingen en dienstverleners.