Calendar

mrt
6
za
Cross Duathlon @ Klein Vaarwater
mrt 6 @ 11:00 – 16:45

cross duathlon amelandCross Duathlon
3e editie op 26 januari 2019

De Cross Duathlon Ameland, de run-bike-run wedstrijd op Ameland, is een duursportevenement voor zowel wedstrijdatleten als recreanten. Tijdens de Cross Duathlon gaan de deelnemers het gevecht aan met de uitdagende eilander elementen. Crossen over het parcours met onder andere bospaden, duinen, kwelders en het verraderlijke strand.

mrt
20
za
Vuurtorentrail
mrt 20 – mrt 21 hele dag

Wat is het?

Een hardloopwedstrijd met de start en finish in Hollum.

 

Afstanden & tijdslimieten

Het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal bestaan uit verschillende afstanden, inclusief  de stoere KidsTrail,  Cani Trails en in 2020 ook een WALK 35. Start en finish zijn in het centrum van Hollum.

apr
3
za
Kleinvaarwater wandeltocht [afgelast] @ Centrumgebouw Kleinvaarwater
apr 3 @ 10:30 – 15:30

AFGELAST

Wandelen over Ameland tussen de Waddenzee en Noordzee met afwisselende routes van 10, 15 , 20  en 25 km. De start en finish is dit jaar in ons nieuwe centrumgebouw op Vakantiepark Klein Vaarwater.

De routes voeren u over paden, strand en door bos en duinen. Maak de oversteek voor een dag of weekeinde en beleef de mooie natuur van Ameland.

Er is keuze uit een route van 10, 15, 20 of 25 kilometer lang.

De inschrijfkosten zijn exclusief een bootkaartje. Voor meer informatie over de veerdienst en het kopen van een E ticket kijk op http://www.wpd.nl

Het inschrijfgeld voor de 10 en 15 km bedraagt € 16,- en voor de 20 en 25 (XL) km € 18,50. Bij annulering wordt er € 7,50 administratiekosten gerekend.

mei
29
za
Lycurgus volleybaltoernooi @ Centrumgebouw Kleinvaarwater
mei 29 – mei 30 hele dag

Het Lycurgus Openlucht Toernooi op Ameland is onder volleyballend Noord Nederland en zelf daarbuiten een begrip geworden.

Ieder jaar komen hier zo’n 2.500 volleyballers, aanhang en feestvierders op af.

Een heel weekend lang staat het waddeneiland Ameland rondom Vakantiepark Klein Vaarwater, Buren en Nes geheel in het teken van het toernooi. De manier om het volleybalseizoen mee af te sluiten.

 

 

jun
5
za
Rondje Ameland @ Hollum
jun 5 hele dag

rondje AmelandHet Rondje Ameland is beslist geen wedstrijd. Elke deelnemer bepaalt zijn/haar eigen tempo. Er is geen plaats voor hardlopers, de organisatie is daar niet op ingespeeld. Iedereen kan aan de tocht deelnemen, jong en oud.

Dat betekent overigens niet dat u niet hoeft te trainen, het is beslist geen gemakkelijk te volbrengen prestatie.

U behoort in een goede conditie zijn! We bevelen u aan een paar extra sokken mee te nemen en goed ingelopen schoenen te dragen. Tevens adviseren wij u om een mobiele telefoon bij u te dragen.

jun
11
vr
Beach rugby toernooi @ Strand Nes
jun 11 – jun 13 hele dag

Toernooi op het strand van Nes. Daarnaast veel feest

bril

Snel boeken

www.ameland.net

ameland.net is dé boekingssite voor leuke en betaalbare vakantie-accommodaties.

Hier vind u ook handige adressen van Amelander ondernemingen en dienstverleners.