Ameland.info

Slider

De Amelanders houden wel van een feest(je) of een sportief evenement. Tijdens de zomermaanden gaat er geen week voorbij of ergens op het eiland wordt wel een evenement gehouden.

In het overzicht hieronder  staan alle evenementen die door de organisatoren zijn aangemeld.

Door te klikken op de afbeelding krijgt u meer informatie.

Agenda

Hieronder ziet u de aangemelde evenementen voor de komende periode.

jan
26
za
Cross Duathlon @ Klein Vaarwater
jan 26 @ 11:00 – 16:45

cross duathlon amelandCross Duathlon
3e editie op 26 januari 2019

De Cross Duathlon Ameland, de run-bike-run wedstrijd op Ameland, is een duursportevenement voor zowel wedstrijdatleten als recreanten. Tijdens de Cross Duathlon gaan de deelnemers het gevecht aan met de uitdagende eilander elementen. Crossen over het parcours met onder andere bospaden, duinen, kwelders en het verraderlijke strand.

feb
5
di
Horecabeurs @ Centrumgebouw Kleinvaarwater
feb 5 @ 15:00 – 22:00

Horecabeurs AmelandLaat u weer inspireren tijdens de 5e Horecabeurs Ameland. Ontdek de laatste trends, ontwikkelingen en innovatieve producten. Volg interactieve workshops en beleef smaakvolle demo’s van professionele koks. Ook voor branches buiten het horeca vak valt er op deze beurs van alles te ontdekken!

Deze beurs vindt plaats in het centrumgebouw van Klein Vaarwater op dinsdag 5 februari 2019 tussen 15.00 uur en 22.00 uur.  De organisatie heeft weer een gevarieerd groot aanbod aan standhouders naar Ameland weten te krijgen. Onder andere leveranciers van keukenapparatuur, inrichting, software, accountancy, groothandels, dranken, servies, schoonmaakartikelen, linnengoed, relatiegeschenken en onderhoudsbedrijven.

 

Netwerken – workshops – wedstrijden

De organisatie biedt de bezoeker meer dan alleen een beurs. Ook dit jaar word er weer een spannende strijd getreden om de titel BESTE KOK van AMELAND. De winnaar gaat naar huis met spectaculaire prijzen zoals een ticket voor kookwedstrijden Noord Nederland, een banner voor op je bedrijf en een compleet verzorgde ’all inclusive’ culinaire reis naar Spanje. Dit mag u niet missen!

Illy koffie gaat aan de slag met koffieliefhebbers. Een perfecte espresso of americano? Hoe maak je het beste cappuccinoschuim of een latte macchiato? De barista’s van Illy koffie leggen doorlopend aan u uit wat er bij een goede kop koffie komt kijken.

Na de beurs is er nog voldoende gelegenheid om te ‘netwerken’ in de feestzaal. Een hapje en drankje wordt u aangeboden. Voor deze avond is ex Voice deelnemer, Arjen Baakman met zijn spetterende nieuwe band: Bakeytown uitgenodigd.

Ook voor Amelander ondernemers uit andere branches is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Alle ondernemers, particuliere verhuurders, verenigingen en andere belangstellende van Ameland zijn dan ook van harte uitgenodigd!

feb
28
do
Lancering paardenreddingboot @ Hollum, strand zuid-west
feb 28 @ 17:00 – 18:00

lancering paardenreddingboot AmelandToen op 17 september 1988 in de Ballumerbocht een nieuwe reddingboot werd gestationeerd was de traditionele paardenreddingboot overbodig geworden.

Hier waren de Amelanders het niet mee eens! Er werd een stichting in het leven geroepen die regelmatig demonstraties verzorgt met de paardenreddingboot “Abraham Fock” en tevens het voormalige boothuis als reddingsmuseum exploiteert.

De paardenreddingboot vertrekt vanaf het boothuis annex museum aan de Oranjeweg 18 richting het zuid-west strand.
De actie wordt in gang gezet door de stoomfluit. Tien paarden trekken de boot en lanceren deze vanaf het strand in zee.

Het geeft steeds weer een machtig gevoel te aanschouwen hoe een gezamenlijke inspanning van mens en dier telkens weer de lancering tot een succes maakt.

Vooral als men bedenkt dat in vroeger tijden deze actie de voorbereiding was tot het redden van drenkelingen die in doodsnood verkeerden. Mens en dier moeten volkomen op elkaar kunnen vertrouwen in een situatie waarin elke seconde telt!

mrt
9
za
MTB Ameland @ Boomhiemke
mrt 9 @ 11:30 – 12:30

De 10e editie van MTB Ameland is op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019. Het mountainbike evenement in de uitdagende en bijzondere natuur van het Waddengebied biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of weekeinde actie naar Ameland en beleef dit unieke Mountainbike avontuur tussen Oerd en Vuurtoren.

Op zaterdag 9 maart 2019 is het programma op en om Roompot Vakantiepark Boomhiemke aan Jan Roepespad 4 in Hollum met de Kalas MTB Race Ameland. Vanaf 11.30 wordt gestart in verschillende categorieën voor 1 of meer rondes van ca 8 km. over een uitdagende parcours.

Strand, singletracks, bos en duinpaden zijn onderdeel van de afwisselende route met start, finish en doorkomst bij Boomhiemke. Er kan zowel individueel als met een team worden gestart.

Op zondag 10 maart 2019 is de officiële start van de 90 km Xtreme om 9.00 uur en groupe vanaf Roompot Vakantiepark Boomhiemke in Hollum of vanaf de Jaap Klaasenhal (sporthal) in Nes. Wil je later starten voor de 90 km. dan kan dat natuurlijk ook.  Voor de 60, 30 en 15 km. kan  worden gestart op beide locaties vanaf 09.30 uur.

Het secretariaat van het evenement is op zaterdag 9 maart 2019 gevestigd in Hollum bij Roompot Vakantiepark Boomhiemke en op zondag 10 maart 2019 in Nes in de kantine van de Sporthal.

Voor de toertocht op zondag kan gebruik worden gemaakt van de kleedkamers van de sporthal in Nes voor omkleden en douchen. Inleveren van waardevolle spullen (op eigen risico) in de kantine van de sporthal.

apr
5
vr
Klassiekerweekend @ Ameland
apr 5 @ 12:00 – apr 7 @ 15:00

100 klassieke auto’s brengen het weekend door op Ameland.

apr
13
za
Kleinvaarwater wandeltocht @ Centrumgebouw Kleinvaarwater
apr 13 @ 10:30 – 15:30

Wandelen over Ameland tussen de Waddenzee en Noordzee met afwisselende routes van 10, 15 , 20  en 25 km. De start en finish is dit jaar in ons nieuwe centrumgebouw op Vakantiepark Klein Vaarwater.

De routes voeren u over paden, strand en door bos en duinen. Maak de oversteek voor een dag of weekeinde en beleef de mooie natuur van Ameland.

Er is keuze uit een route van 10, 15, 20 of 25 kilometer lang.

De inschrijfkosten zijn exclusief een bootkaartje. Voor meer informatie over de veerdienst en het kopen van een E ticket kijk op http://www.wpd.nl

Het inschrijfgeld voor de 10 en 15 km bedraagt € 16,- en voor de 20 en 25 (XL) km € 18,50. Bij annulering wordt er € 7,50 administratiekosten gerekend.

agenda evenementen op Ameland